• Do not register here on develop.twiki.org, login with your twiki.org account.
• Use View topic Item7848 for generic doc work for TWiki-6.1.1. Use View topic Item7851 for doc work on extensions that are not part of a release. More... Close
• Anything you create or change in standard webs (Main, TWiki, Sandbox etc) will be automatically reverted on every SVN update.
Does this site look broken?. Use the LitterTray web for test cases.

On a dakar deployment with WysiwygPlugin installed via pseudo-install the plugin fails when called via the edit action with the following errors:

In browser:

TWiki detected an internal error - please check your TWiki  logs and webserver logs for more information.

Can't locate object method "new" via package "TWiki::Plugins::WysiwygPlugin::TML2HTML"

In warn*.txt:

| 30 Nov 2005 - 16:22 | Can't locate object method "new" via package "TWiki::Plugins::WysiwygPlugin::TML2HTML" at /var/www/twiki/lib/TWiki/Plugins/WysiwygPlugin.pm line 161.
 at /var/www/twiki/lib/TWiki/Plugins/WysiwygPlugin.pm line 161
        TWiki::Plugins::WysiwygPlugin::beforeCommonTagsHandler('| Site-level preferences are located in [[%TWIKIWEB%.%TOPIC%]...', 'TWikiPreferences', 'Main') called at /var/www/twiki/lib/TWiki/Plugin.pm line 231
        TWiki::Plugin::invoke('TWiki::Plugin=HASH(0x979e1a4)', 'beforeCommonTagsHandler', '| Site-level preferences are located in [[%TWIKIWEB%.%TOPIC%]...', 'TWikiPreferences', 'Main') called at /var/www/twiki/lib/TWiki/Plugins.pm line 306
        TWiki::Plugins::_dispatch('TWiki::Plugins=HASH(0x98c633c)', 'beforeCommonTagsHandler', '| Site-level preferences are located in [[%TWIKIWEB%.%TOPIC%]...', 'TWikiPreferences', 'Main') called at /var/www/twiki/lib/TWiki/Plugins.pm line 421
        TWiki::Plugins::beforeCommonTagsHandler('TWiki::Plugins=HASH(0x98c633c)', '| Site-level preferences are located in [[%TWIKIWEB%.%TOPIC%]...', 'TWikiPreferences', 'Main') called at /var/www/twiki/lib/TWiki.pm line 2214
        TWiki::handleCommonTags('TWiki=HASH(0x979e8b4)', '| Site-level preferences are located in [[%TWIKIWEB%.%TOPIC%]...', 'Main', 'TWikiPreferences') called at /var/www/twiki/lib/TWiki/UI/View.pm line 319
        TWiki::UI::View::_prepare('| Site-level preferences are located in [[%TWIKIWEB%.%TOPIC%]...', 'TWiki=HASH(0x979e8b4)', 'Main', 'TWikiPreferences', 'TWiki::Meta=HASH(0x98185a0)', 0) called at /var/www/twiki/lib/TWiki/UI/View.pm line 303
        TWiki::UI::View::view('TWiki=HASH(0x979e8b4)') called at /var/www/twiki/lib/TWiki/UI.pm line 100
        TWiki::UI::__ANON__() called at /var/www/twiki/lib/CPAN/lib///Error.pm line 387
        eval {...} called at /var/www/twiki/lib/CPAN/lib///Error.pm line 379
        Error::subs::try('CODE(0x979dd60)', 'HASH(0x9949e64)') called at /var/www/twiki/lib/TWiki/UI.pm line 149
        TWiki::UI::run('CODE(0x80578dc)') called

Host system is Apache/2.0.54 (Ubuntu) mod_ldap_userdir/1.1.7 mod_python/3.1.3 Python/2.4.2 PHP/4.4.0-3 Server at localhost Port 80

I don't know if this is a user-installer error or a plugin error. Please advise smile


What does this have to do with HTML/Entities.pm?

It looks like a user-installer error. Check that lib/TWiki/Plugins/WysiwygPlugin/TML2HTML.pm exists after pseudo-install.

CC

TML2HTML.pm is there.

As for Entities.pm, that was from a previous error message. When I went back and redid the test to capture the output to past here it changed. I didn't notice that till you pointed it out though.

Today I repeated the entire sequence, which goes like this:

1. Edit a topic, goto address bar and add &skin=kupu the result is (in browser):

TWiki detected an internal error - please check your TWiki logs and webserver logs for more information.

Can't locate HTMLpath in @INC (@INC contains: path path-linux-gnu-thread-multi/ path path path . path path path path path path path path)

2. goto address bar and slap enter to reload the page, the result is the TML2HTML error posted above.

3. For some time after that I always get the TML error.

If I killall speedy_backend the sequence goes back to #1 and repeats. Speedy cgi is only enabled for view viewauth and rdiff

If I stop using speedy altogether I only get the HTML/Entities error. I've tried disabling all plugins except for Wysiwyg with no change. I've uninstalled and reinstalled Wysiwyg using pseudo-install.

I've attached the twiki warn and apache error logs.

MW

WHAT HTML/Entities error? There is no error relating to HTML/Entities above.

Anyway, this is a path error of some kind. I don't use HTMLpath anywhere in the WysiwygPlugin. You don't say what version of WysiwygPlugin you are using.

CC

I suspect this is a mod_perl error. See [[Item766] for an uncannily similar error message.

Discarding - please re-open with more info if there is still a problem, unrelated to mod_perl.

CC

ItemTemplate
Summary WysiwgPlugin doesn't come with HTML/Entities.pm
ReportedBy MattWilkie
Codebase

SVN Range 7686
AppliesTo Extension
Component WysiwygPlugin
Priority Normal
CurrentState No Action Required
WaitingFor

Topic attachments
I Attachment History Action Size Date Who Comment
Unknown file formatlog apache-err.log r1 manage 27.0 K 2005-12-01 - 18:26 MattWilkie apache error log
Texttxt warn200512.txt r1 manage 98.0 K 2005-12-01 - 18:15 MattWilkie warn log file
Edit | Attach | Watch | Print version | History: r7 < r6 < r5 < r4 < r3 | Backlinks | Raw View | Raw edit | More topic actions
Topic revision: r7 - 2005-12-04 - CrawfordCurrie
 
This site is powered by the TWiki collaboration platform Powered by PerlCopyright © 2008-2018 by the contributing authors. All material on this collaboration platform is the property of the contributing authors.
Ideas, requests, problems regarding TWiki? Send feedback